Greguss András

Greguss András vagyok, 45 éves.

Javaslataink a térségnek:

  • közlekedhetővé tesszük a balatoni (82), a pápai (83) és a fehérvári (81) főútakat,
  • észszerűsítjük és felújítjuk a buszjáratokat, korszerűsítjük a bakonyi vasutat,
  • megvédjük az önkormányzatokat, hogy ne a pestiek döntsenek helyettünk,
  • a kórházakban az emberek maradjanak életben és ne a korrupció,
  • az oktatás a gyermekeink jövőjéről szóljon,
  • Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk!

Bővebben rólam:

Budapesten születtem, de Győrben élek és nevelkedtem. Identitásom, kötődésem és világlátásom Győrhöz köt, a folyók városához. Szerencsés vagyok, mert eddigi pályafutásom során a munkám egyben a hivatásom is lehetett. Vízgazdálkodási építőmérnöki alapdiplomám továbbfejlesztéséhez szereztem vízrendezési szakmérnöki, illetve okleveles infrastruktúra-építőmérnöki diplomát is.
14 évig az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon dolgoztam. A szakterületem az árvízvédelem és a folyószabályozás volt, a Szigetközi települések és az ottélő emberek biztonságáért feleltem. Vezetőként részt vettem az elmúlt 20 év összes jelentős árvízi védekezéseinek munkáiban, 2002-ben a nagy győri árvíz idején városunkat védtem társaimmal és a győriekkel együtt.

A Vízügyi Igazgatóság után 2016-ig az Aqua Szolgáltató Kft.-ben dolgoztam felső vezetőként. Ez a cég felel Szigetköz ivóvízellátásért, szennyvíztisztításért és a szennyvíz-csatornahálózat működtetéséért.

A legfontosabb elismeréseim közül különösen büszke vagyok a Zechmeister Károly Ezüst Emlékéremre, amelyet a 2002-es dunai árvízvédelemkor nyújtott munkámért kaptam, illetve a Pro Aqua emlékéremre, amelyet a Magyar Hidrológiai Társaság adott át a vízügyi szakmában végzett munkásságomért.

A civil életben is kamatoztatom szakmai tudásomat. Tagja vagyok a Fertő-tavi Speciális Kutató-mentő Vízipolgárőr Egyesületnek, amellyel 2017-ben nemzeti minősítést szereztünk, így tagjai lettünk a Moson Mentőcsapatnak.
A munkáim során számtalanszor kellett pontos és fontos döntéseket hoznom, ugyanis a legkisebb hiba is falvak pusztulását okozta volna. A felelősségvállalás tehát életem része, és az is, hogy minden egyes tettünknek következménye van, amivel számolnunk kell.
A magyar politikai élet mára következmények nélkülivé vált. Hiszek abban, hogy ezen lehet változtatni, hiszek abban, hogy egy közösség és annak képviselője felelősséggel tartoznak egymásért. A saját munkakörömben is sajnos megtapasztaltam, hogy egyre inkább a politikai hovatartozás határozza meg a döntésket. De az árvíz nem szavaz sem jobbra, sem balra! Az ár minden házat maga alá gyűr, ha nem szakszerűen, hanem politikai alapon próbálják kezelni az árvizek problémáját.

Mivel az életem a felelősségvállalásról szól, így elhagytam az állami szférát, és a vállalkozásomból élek. Feleségemmel két gyermeket nevelünk. Nekem nem kell a megélhetésért, kényszerből politizálnom. Szeretném, ha gyermekeink magyar emberként, szabad közösségben, itthon munkahelyet vállalva élhetnék az életüket. Szeretném, ha Magyarország a lehetőségek országa lenne, és a győri 2. választókerület ebben az élen járna. Ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom az MSZP felkérését és kihívója leszek a mai hatalomnak.

+3630 474-9758 | [email protected] | Facebook »

Greguss András, országgyűlési képviselőjelölt