1848 hősei egy szabad, egyenlő és igazságos országban akartak élni…

„1848 hősei egy szabad, egyenlő és igazságos országban akartak élni. Mi sem akarunk mást. Egy olyan országban akarunk élni, ahol a szorgalmasak és tehetségesek jutnak előre. Egy olyan országban, ahol a bűnösök büntetést kapnak, a milliárdosok többet fizetnek, mint a szegények, az átlagembereknek pedig van lakásuk, étel az asztalukon, be tudják fizetni a számláikat, és még nyaralni is tudnak.

Magyarországon ez ma nem lenne elérhetetlen álom. De ehhez olyan emberekre van szükség, akik hisznek a szabadságban, testvériségben, és mindenekelőtt az egyenlőségben.

1848 hősei kivívták az ország függetlenségét – most rajtunk a sor, hogy kivívjuk végre az egyenlőséget is! A mai ünnepségen, a márciusi ifjak előtt tisztelegve mi ennek szellemében helyeztük el a megemlékezés koszorúját.”

Pollreisz Balázs és Juhász István, az MSZP győri önkormányzati képviselői

Egy győri ünnepi beszéd margójára

  1. Március 15-én nem a tavaszt és nem az Olimpiát és az Oscar-díjat ünnepeljük, hanem azt, hogy voltak nagyjaink, akik szembe mertek szállni a fennálló rendszerrel. Még ha végül el is buktak az erkölcsi győzelem az övék maradt.
  2. Méltán büszkék lehetünk és vagyok is Deák Kristóf: Mindenki című filmjének sikerére! De a film nem egy gonosz tanárnőről szól, hanem egy hazug együttműködési rendszerről, melyet a gyermeki igazságérzet és őszinteség lerombol, majd az azt megszemélyesítő tanárnő sírva elmenekül. Ennek mondjuk, lenne aktuálpolitikai mondanivalója! Nem is értem miért nem ebben a kontextusban hangzott el! Jó tanács: Ha nem megy az értelmezés, maradjunk a plakátgyűjtésnél!
  3. A beszéd végére megértettem, miért nem akart forradalmi versel kezdeni. Nagyon ciki lett volna! Ciki lett volna beszélni szabadságról, sajtószabadságról, felelős minisztériumokról, törvény előtti egyenlőségről, Nemzeti bankról, közteherviselésről. Vagy éppen olyat mondani, hogy Unió! És ha félre értik? Nem, nem a nép! A magyarok pontosan tudják, hogy miről szól! Viktor. Neki nem tetszene, és nem lenne a beszéd Fidesz és NER kompatibilis!

Győr, 2017. március 15.
Pollreisz Balázs

[justified_image_grid ids=”8396,8397,8398,8395″]

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük