Feketén – Fehéren |
Sáfián Fanni (2017.11.30​.)

Téma: Paks II-től Magyarország fenntartható energetikai jövőképéig
Előadó: Sáfián Fanni (Kutató, Energiaklub)

A klimaváltozás megállításának nyitja a spórolás.

De hol is kezdjük?
Atomerőmű, vizierőmű és szélturbina. Többek között ezekkel az érdekes kérdésekkel foglalkoztunk november 30-án, a Feketén-Fehéren programján.

Kis hazánknak nagy az importfüggősége energiából. Megvizsgáltuk behatóan egy energiakutató csoport mérései alapján, hogyan tudnánk spórolni.
A hétköznapi embernél kezdve, beszéltünk róla, hogy nem elég csak az izzókat kicserélni  háztartásunkban, hiszen az áramfelhasználás csak 1-3 százalékot tesz ki, hanem koncentráltabban figyeljünk pl. a fűtésre. Sokkal többet használunk belőle, tehát zöld megoldásokkal sokat tudnánk spórolni is, és környezetünket is jobban megóvhatnánk a jövő nemzedékének.

Ezek kapcsán került szőba Paks II.
Mennyire van rá szükségünk? Kiválthatnánk-e zöld energiával? Mennyire fogunk függeni Oroszországtól? Mekkora lesz Paks II-nek az Ökolábnyoma?

Ön támogatná, hogy gyermeke olyan országban éljen, ahol olyan atomerőmű működik, amely tervezésekor nem készítettek hatástanulmányt?

Hallgassa meg Sáfián Fanni kutatót, az Energiaklub munkatársát Paks II-ről. A felvétel a Feketén-Fehéren közéleti estünkön készült.
Következő vendégünk: Harangozó Tamás (2017.12.14) – Korrupció Magyarországon.

 

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.