Fél milliárddal fogja támogatni a győri kkv-kat a Győri Baloldal

  1. Varga Márk

A Győri Baloldal gazdaságpolitikai programjának fő pontjait mutatta be Varga Márk, az Együtt Győr-Moson-Sopron megyei 2-es számú választókerületi szervezetének elnöke Pápa Leventével, a párt elnökségi tagjával közösen tartott sajtótájékoztatóján. A pártszövetség képviselőjelöltje hangsúlyozta: „A legnagyobb óriás is gyenge, ha csak egy lábon áll. Az elkövetkező évek elsődleges feladata, hogy az autóiparban szerzett sikerekre alapozva megerősítsük a gazdaság más területeit is. Fél milliárd forinttal fogjuk támogatni a győri kis- és közepes vállalkozások eszközfejlesztését, a városunkból szárba szökkenő startupokat, a kreativitást, az innovációt.”

Győr érdeke, hogy az autóipar kimagasló teljesítményéből befolyó adóforintokat ne felélje, hanem jelentős részét hosszú távú beruházásokra fordítsa. Új lehetőségeket kell teremtenünk minden olyan vállalkozás részére, ami technológiai innovációval, zöld ipari beruházásokkal, modern telekommunikációs, egészségügyi, pénzügyi vagy logisztikai szolgáltatásokkal teremthetnek új munkahelyeket a városban és a térségben.

Mindezek érdekében a Győri Baloldal tovább fejlesztené a helyi kis-és középvállalkozások eszköz- és technológia-fejlesztésének támogatását, az önkormányzati forrásokat 500 millió forintra emelné meg. A tervek között szerepel továbbá az Ipari Park bővítése, új ipari területek kijelölése, a péri repülőtér és a gönyűi kikötő fejlesztésének támogatása, valamint kiemelt célként jelenik meg a kreatív fiatal vállalkozások támogatása, a stratup cégeket befogadó közösségi irodaház kialakítása.

Varga Márk ugyanakkor emlékeztetett: „A helyi gazdaságpolitikai mozgástér a Fidesz központosítási törekvéseivel tovább szűkült, ma már nem számolhatunk a személyi jövedelemadó eddig helyben maradó 8%-val, az illetékbevételekből való részesedéssel, de le kell mondania a győrieknek a gépjárműadó 60%-ról is.”

Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje elmondta: „Ma van az Idősek Világnapja, ezért jókívánságainkat szeretnénk küldeni a nyugdíjasoknak, a szépkorúaknak, és méltósággal megélt, tapasztalatokban gazdag éveket kívánunk. Ezért ajánljuk magunkat.”

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük