Helyi beágyazódású emberekre van szükség

Közvetlen, céltudatos, lendületes beszélgetésnek lehettek szem- és fültanúi, akik ott voltak az MSZP Herman Ottó utcai nagytermében március 11-én. A nap szinte egész délutánját Győrben töltötte Tóbiás József az MSZP elnöke.

Szomorú aktualitása volt ennek a látogatásnak, hogy a Quaestor botrány kapcsán bizony a győri szál elég erősnek tűnhet. Az MSZP elnöke elmondta, elsődleges dolog az emberek védelme, segítsége ebben a nehéz helyzetben, és ehhez az MNB különböző furcsa üzletekből származó haszna elegendő is lenne. Első lépésként erről kellene döntenie a kormánynak, második lépésként pedig Matolcsy Györgynek kéne lemondania, hogy a pénzügyi piac megnyugodjon.

A beszélgetés, melyet Fábián György vezetett, szólt az MSZP-ről, az aktuális kérdésekről, és a közelgő Ajka-Tapolcai választásról is. Tóbiás József kifejtette, helyi beágyazódású embereknek helyi ügyeket kellene képviselni a Parlamentben, ha kell még frakciójukkal, pártjukkal szemben is. Veszprémben is kiderült, a helyi beágyazottságú embereknek lehet sikere a fideszes hatalom lebontásában. Ehhez az MSZP minden segítséget megad!

A jövőről szólva megemlítette, hosszú távon Magyarországnak ki kell alakítania a közös, kormányzat és ellenzék által is elfogadott stratégiát, hogy merre haladjon az ország. Ez mindenki érdeke. Mert a mostani egyet előre, kettőt hátra politizálás csak is egy szűk fideszes rétegnek kedvez. Az MSZP, mint a legszervezettebb ellenzéki párt, mindenképpen előválasztást tart célszerűnek, hogy kiderüljön, kik a legalkalmasabb jelöltek,  a 2018-as választások előtt, és minden olyan erővel hajlandó együttműködni az Orbán-rendszer leváltásában, akik egy jól működő demokrácia, egy jóléti társadalom kialakításában, a szegénység és a kirekesztettség felszámolásában érdekeltek.

A kérdésre, hogy érzi magát pártelnökként, Tóbiás József elmondta, őt a párt nevelte ki, ő ebben a pártban sok mindent elért, a legmegtisztelőbb posztot, az elnökséget is. Most ennek a posztnak a felelősségét érezve tudja, olyan  MSZP-re van szükség, amelyik embereket, az emberek valós igényeit képviseli. A cél az,  mindenki normális egészségügyi, oktatási lehetőséghez jusson, mindenki tudjon dolgozni, megélni, boldogulni, ne csak a kiváltságos egynegyed a hátrányok közé szorított háromnegyed kárára.

Vidéki Srácok

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük