Itt is drága a benzin,
nem csak Mezőkövesden!

A győri MOL-kútról üzentünk Tállai András NAV-elnöknek: itt is drága a benzin, nem csak Mezőkövesden! #IttisdrágaAndrás

Szánalmas, hogy a benzinár kizárólag az adóhivatal vezetőjének lakhelyén csökken, mindenhol máshol növekszik. Ha a benzinár csak kormányzati akarat kérdése, miért nem csökkentik mindenhol az országban? A Fidesz 2010 óta politikai fegyverként használja az adóhivatalt. Rászállnak azokra a cégekre, amelyek a fideszes cégek versenytársai, és békén hagyják a legnagyobb fideszes adócsalókat is, azokat a bűnözőket, akik milliárdokkal lopják meg az országot. Ez nem mehet így tovább!

Ha kormányváltás lesz 2018-ban, és az MSZP jut kormányra, az adóhivatal nem a tisztességes átlagembereket fogja zaklatni, hanem a törvénysértő oligarchákat.

Mi történt?
Tállai András adóügyekért felelős államtitkár, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) elnöke Facebook-oldalán számolt be róla még szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy választókerületében, Mezőkövesden és a térségben bizony túl drága a benzin. Tállai egyeztetést kezdeményezett a MOL illetékes képviselőivel, ennek lett eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Ezzel Tállai saját hivatali hatalmát kampánycélokra használta fel, egy olyan gyakorlatot megvalósítva, ami demokráciában és szociális piacgazdaságban egyaránt elképzelhetetlen, és visszavezet a kiskirályok korába. Nincsen értelmezhető oka annak, hogy az ország minden részében drágább legyen a benzin, mint Mezőkövesden és térségében.

A székesfehérvári MOL-kútról üzentünk Tállai András NAV-elnöknek: itt is drága a benzin, nem csak Mezőkövesden! #IttisdrágaAndrás

Mik az MSZP üzenetei az ügyben?
– Ha a benzinár csak kormányzati akarat kérdése, miért nem csökkentik mindenhol az országban?
– Tállai András visszaél a hivatali hatalmával, és nevetségessé teszi a kormányzást. Szánalmas, hogy a benzinár kizárólag az adóhivatal vezetőjének lakhelyén csökken, mindenhol máshol növekszik.
– A Fidesz 2010 óta politikai fegyverként használja az adóhivatalt. Rászállnak azokra a cégekre, amelyek a fideszes cégek versenytársai, és békén hagyják a legnagyobb fideszes adócsalókat is, azokat a bűnözőket, akik milliárdokkal lopják meg az országot. Ez nem mehet így tovább.

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.