Jótékonysági
december (2015.12.25)

Az MSZP Győr és Környéke Szervezete az idei év végét, a fizetésemelésért folytatott küzdelem mellett jótékonykodásra fordította.

Sajnos az emberek megélhetéséért még mindig kevés a bér, vannak akiknek még annyi sem jut, hogy sok esetben alapvető szükségleteiket fedezzék. Kérdezhetnénk, hogy itt az ország nyugati felében is? Sajnos igen!

Az MSZP győri csapata éppen ezért energiái nagy részét decemberben arra fordította, hogy segítsen azoknak akik nélkülöznek, akiknek még megfelelő élelem sem jut, nem hogy karácsonyi ajándék. Együttműködtünk a Magyar Vöröskereszt és a Segítőház Alapítvány cipőgyűjtő akciójában, amelynek keretében csak irodánkban érkezett több tucat doboz, így sokan lábbelihez juthatnak a téli hónapokra, kicsik és nagyok egyaránt.

A Magyar Szocialista Párt „Mosolydoboz” akciójának keretében rengeteg tartóélelmiszer valamint ruhaadomány gyűlt össze. Utóbbiak egy teherautó platóját is megtöltötték, melyeket a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat lakóinak ajánlottuk fel, 50 kg liszt, 30 kg cukor, 20 üveg étolaj és csokoládé kíséretében.

A többi összegyűlt élelmiszerből – melyek megtöltötték tárgyalótermünket – csomagokat állítottunk össze tíz rászoruló családnak, valamint hetven gyerek számára édességből, gyümölcsből és játékokból álló meglepetés ajándékot is becsomagoltunk. Ezek átadására a Karácsomagocska akciójának zárásaként, ünnepi műsor keretében került sor székházunkban, melyen közel száz rászoruló vendég vett részt. A program fővédnöke Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese volt. Az ajándékok átadása után sok ember szemében csordultak ki az öröm könnyei, ugyanúgy mint egy-egy több gyermekes család esetében a miénk is.

Reméljük, hogy kis akcióinkkal örömtelibbé tudtuk varázsolni több száz ember ünnepét és a rászorulókról – mint ahogy az egy szociáldemokrata párt egyik fontos feladata – a későbbiekben sem feledkezünk meg, hiszen eddig is ezt tettük.

Mindenkinek kívánunk Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket és egy Csodás, Egészségben Gazdag Új Évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük