Választási csalással győzött a Fidesz Győrben

A Győri Baloldal tagjai és vezetése megdöbbenéssel szembesült a ténnyel, hogy a rendszerváltás óta először, Győrben választási csalást kellett megállapítania a bíróságnak a győri 04-es választókerületben.

A csalást abban az egyéni választókerületben követték el, amelyben nem állt nyerésre a kormánypárt. A szavazatok újraszámolásával azonban már vezetést szerzett, és a bírósági eljárásban állapították meg a csalás tényét egy szavazókörben. Úgy véljük, az eset megdöbbentő.

A Győri Baloldal felhívással fordul a velünk szimpatizáló, ránk szavazó polgárokhoz és minden választóhoz, akinek fontos a választás becsületessége, hogy vegyenek részt a megismételt szavazáson, és szavazatukkal fejezzék ki felháborodásukat és tiltakozásukat.

Előzmény

A helyi választási bizottság határozatában a győri 04-es választókerületben az önkormányzati képviselőválasztás eredményét megállapítva megválasztott képviselőnek Bárány Istvánt (1196 szavazat) határozta meg, aki egy szavazattal előzte meg Morvay Lászlót (1195 szavazat).

Ezen határozattal szemben Morvay László képviselőjelölt által előterjesztett fellebbezés folytán eljáró területi választási bizottság  a helyi választási bizottság határozatát megváltoztatta, és Morvay László képviselőjelöltre leadott érvényes szavazatok számát 1195 – míg a Bárány István képviselőjelöltre leadott szavazatok számát 1192 db szavazatban állapította meg. – számolt be a kisalfold.hu

A mai nap meghozott végzésével az ítélőtábla a választás megismétlését elrendelő végzését a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 7. §-a alapján hivatalból  kiegészítette, és a 024. számú szavazókörben a megismételt szavazás időpontját 2014. november 9. napjára, vasárnapra tűzte ki” –  közölte dr. Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője.

 

 

 

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük