Az 1956-os
megemlékezések margójára

Ma ismét végig hallgathattunk többször is, hogy mekkora veszély, mit veszély, egyenesen ellenség leselkedik hazánkra. A mai szónokok sem bírták ki egy kis sorosozás, egy migránsozás nélkül. Orbán Viktor egyenesen odáig ment, hogy nemet kell mondani az Európai Egyesült Államok eszméjére. Ez utóbbi ugyan még nagyon messze van, bár európai politikusok mind gyakrabban és hangosabban beszélnek róla. És itt kell megállnunk és felemelni a szavunk, mert nem más hangzott el délután Budapesten, mint az, hogy nem akarunk Európához tartozni. Fel kell emelnünk a szavunkat, ki kell nyilvánítani, hogy de igen, mi magyarok Európához tartozunk, mindig is oda tartoztunk, csak a mai vezető kormány párthoz hasonló korábbi párt alakulatok hitették el, hogy a keleti szél hozza el a szabadságot. Pedig tudhatnák, itt a Kárpát medencében mindig is a nyugati szelek hozták a felfrissülést, a köd, az avítt levegő kisöprését.

1956 hősei is a nyugathoz, Európához tartozást tűzték zászlajukra, ontották ki vérüket. Mai utódaikként azzal leszünk méltó követőik, ha beteljesítjük álmaikat, és Magyarország egy szabad független európai állam lesz.

Mi győri baloldaliak azt szeretnénk, és azért dolgozunk, hogy Magyarország az Európai Unió büszke, erős és a közösség hasznos tagja legyen.

Győr, 2017. október 23.
Greguss András

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük