Kampánynyitó: átlátható önkormányzati működésre van szükség

Átláthatóvá kell tenni az önkormányzatok működését – hangoztatta Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség ügyvezető társelnöke a párt és az MSZP győri közös sajtótájékoztatóján, hétfőn.

Ismertetése szerint szeretnék helyi szinten visszaállítani az „üvegzsebtörvény” korábban hatályon kívül helyezett részeit. Szigetvári Viktor közölte, egyebek között azt szeretnék, hogy minden képviselőtestületi ülés legyen nyilvános a nagyközönségnek, és alapesetben csak azok a szerződések lépjenek hatályba, amelyet a település honlapján már közzétettek.

Szigetvári Viktor jelezte, hogy ezzel kapcsolatos javaslatcsomagjukat a következő hetekben terjesztik elő, s minden olyan képviselő-testületben, amelybe mandátumot nyernek, kezdeményezni fogják ennek átültetését a gyakorlatba.

Szigetvári Viktor és Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje

Szigetvári Viktor és Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje

„A 2010-es, földcsuszamlásszerű fideszes önkormányzati győzelem óta két évtized konszenzusát a legtöbb városban felrúgva, pártpropagandává silányították le a helyi nyilvánosságot, pénzzel, zsarolással beleszorítottak helyi médiumokat abba, hogy parírozzanak” – mondta. Példaként Egert hozta fel, ahol közlése szerint az önkormányzat tulajdonában álló vagy azzal együttműködő médiumok „nem írhatnak le rosszat a városról”.

Az MSZP és az Együtt-PM együttműködése által Győrben „a tapasztalat és az ifjonti erő kötött szövetséget”. Közölte: „erre a szövetségre büszkék vagyunk”.

Szabó Sándorné, a két szervezet közös polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, tűrhetetlen, hogy a város életét meghatározó ügyekről pár perc alatt döntenek, „nem kellő alapossággal”.

Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje

Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje

A politikus hangsúlyozta: a baloldali szövetség tagjai azt szeretnék elérni, hogy „gazdagságának megfelelő érzékenységgel” működjön a város, ami megjelenik a közutak állapotának javításában, vagy éppen abban, hogy a munkába visszaállni kívánó nőket újabb bölcsődei, óvodai férőhelyek létrehozásával támogatják ebben.

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük