Konzultáció a
győri Ifjúsági házért

Szuchy Brigitta a Győri Baloldal 2014-es önkormányzati képviselőválasztáson a Győri Baloldal jelöltjeként mutatkozott be a győri közéletben. Vezetésével most megalakult a Győri Societas Szervezete, amely egyben elnökének is megválasztotta, míg alelnökei Blázsovics Martin és Uram Virág lettek. Szuchy Brigitta elmondta, a győri szervezet tenni vágyó fiatalokból áll, és várják a további baloldali érzelmű csatlakozókat.

Szuchy Brigitta az egyik legfontosabb kérdésnek látja, hogy a győri Ifiház ügye megmaradjon, ne tudja a város bekebelezni. Éppen ezért összehívnak egy „Konzultáció a győri Ifjúsági házért” kerekasztal-beszélgetést, amelyet Borkai Zsolt polgármester úr már megígért a győrieknek, de tenni nem tett semmit, sőt Borkai azt nyilatkozta, hogy végül egyszemélyben fog dönteni a Petőfi Művelődési Ház jövőjéről.

Felmerül a kérdés, akkor mégsem kíváncsi a győriek vélmeényre? Ezek szerint mégis így kívánja meghozni a döntést az Ifjúsági házról? Ez sem jogilag, sem politikailag nem megengedett.

A Győri Societas célja, hogy a győriek közösen, demokratikusan vizsgálják meg a kérdést, mind szakmai, mind kultúrtörténeti szempontból. Éppen ezért sok szeretettel várnak minden, véleménnyel rendelkező szakmai csoportot, pártot, civil érdeklődőt 2015. február 13-án, pénteken, 17:00-kor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központba.

Szuchy Brigitta hozzátette, hogy a városházának nem a parkolóház megvalósítása érdekében kellett volna hatástanulmányt készítetnie, hanem fel kellett volna mérni, hogy miképpen lehet az Ifjúsági háznak olyan megfelelő hangszigetelést kialakítani, hogy a kulturális élet, a koncertek ne zavarják a közelben élő lakókat. Az Ifjúsági ház léte azért is fontos, mert Győrnek nincs ilyen méretű befogadóképességgel bíró épülete a győri fiatalok számára. A hasonló célt szolgáló létesítmények vagy sokkal kisebbek, vagy sokkal nagyobb létszámot képesek befogadni.

„Mi nem mondunk le róla, hogy Győr a győrieké, együtt kell mindenben döntenünk! – zárta sajtótájékoztatóját Sczuchy Brigitta.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük