Borkai támogatta a baloldal útdíjellenes javaslatát

MTI

Egyhangúlag támogatta a győri közgyűlés szerda délutáni rendkívüli ülésén a baloldal azon javaslatát, amely szerint az M1-es autópályának a Győrt elkerülő, valamint az M19-es autóútnak az M1-es autópálya és az 1-es út közötti szakaszát térítésmentesen lehessen használni.

Az elfogadott határozat szerint – adta hírül az MTI- a győri közgyűlés tiltakozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által bevezetett útdíjfizetési szabályok ellen, és követeli, hogy továbbra is ingyenesen használhatók legyenek D1 kategóriájú járművekkel (azaz személyautókkal és motorkerékpárokkal) az említett útszakaszok.

A határozat értelmében Borkai Zsolt (Fidesz) polgármesternek tájékoztatnia kell a döntésről a miniszterelnököt és a nemzeti fejlesztési minisztert, egyben kérni őket arra, hogy alakítsák át az útdíjfizetési rendszert.

Az indoklás kitér arra, hogy a bevezetett rendszerrel növekedni fog a városon keresztül haladó forgalom, így nehézkessé válik a közlekedés, emellett a fizetős útszakaszok használata hátrányosan érinti a ménfőcsanaki és a gyirmóti városrészek lakóit.

 

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük