Nem adjuk a
Krúdy Gimit

Meg akarja szüntetni a Krúdy Gyula Gimnáziumot a Nemzetgazdasági Minisztérium, ezt a Societas Győri Alapszervezete egyenesen ellenzi. A péntek 13-i rendezvényen, Krúdy előtt ugyancsak ott lesz a Societas, hogy kifejezze: Nem adjuk az iskolát!

A Societas Győri Alapszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy először ellopja a kormány az iskolát a győri emberektől, aztán a saját munkaalapú elképzeléseihez igazítja a várost, hogy minden győri és környéki lakos az összeszerelő soron kössön ki. Így alakítja át az országot a FIDESZ, hogy a tanulás csak a kiváltságosoké lehessen.

Eleve 6-7-szeres túljelentkezés van a Krúdy Gimnáziumba, így sem jut be mindenki, de a FIDESZ-KDNP kormány ezt is elveszi az emberektől, a lehetőséget, hogy tanuljanak. A XVIII. és a XIX. században azon dolgoztunk, hogy felszámoljuk az analfabétizmust és mindenki a lehető legnagyobb képzést kapja meg, a képességeihez mérten. Erre a XXI. században, két évszázaddal utána a FIDESZ azt akarja, hogy minél kevesebb magasan képzett ember legyen, vissza akarja vezetni hazánkat a középkorba. Ebből nem kérünk!

A Societas a tudásalapú társadalomban hisz és abban, hogy Magyarország egy magasan képzett ország legyen, nem pedig abban, hogy hazánk alacsonyan képzett, munkaalapú, összeszerelő társadalom legyen. A jövő a tudásban van!

Úgy gondoljuk, hogy a Krúdy Gyula Gimnáziumot nem szabad megszüntetni, hanem bővíteni kellene és minél több iskolát kell létrehozni a stadionok építése helyett!

 
 Kép forrása: panoramio.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük