Október 27-i közgyűlés
napirendjeihez

  1. MSZP Győr Október 27-i közgyűlés napirendjeihez

Parkolási rendelet módosítására (2. napirendi pont)
(Javaslat a fizető-parkolóhelyek üzemeltetésének és használatának szabályairól szóló 17/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelet módosítására)

Örömmel vettük, hogy a polgármesteri előterjesztésből kikerült véglegesen az a fejezet, amely a jogkövető parkoló használókat büntette volna a jegy, bérlet, igazolás nem kerül ki a parkoló autóba.

Közgyűlési vita során Juhász István MSZP-s önkormányzati képviselője javaslatot tett arra, hogy vizsgálják meg, hogy a parkolójegy automaták rendszám rögzítésére alkalmasak legyenek, ezzel a visszaélések elkerülhetőek.

Győri tömegközlekedés (7. napirendi pont)
(Javaslat „Győr Megyei Jogú Város közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás ellátása’ tárgyú pályázat bírálatára)

Pollreisz Balázs (MSZP) javaslatot tett arra, hogy a város hosszútávú közösségi közlekedését tervező munkacsoport alakuljon. A Polgármester Úr ígéretet tett rá, hogy megalakul ez a bizottság. A város jövőjéért érzett felelősségünk tudatában állunk a munka elé.

Kárpáraljai települések támogatása (17. napirendi pont)
(Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére szervezett segélyprogramban való részvételre)

A Kárpátaljai települések támogatása, mint minden magyar embernek, így a Győri Baloldal frakciónak is nagyon fontos küldetése. Ez egy nemes és támogatható cél. Polgármester úr előszeretettel mutogat vissza az előző városvezetésre. Engedje meg, hogy most én tegyem ezt! Balogh József polgármester úr javaslatára volt olyan év, amikor a Beregszászi Főiskola év végi jutalmait teljes egészében Győr Megyei Jogú Város adományából fedezték. Ezért azt javaslom, hogy ne egy általános kalapba tegyük ezt az összeget, hanem akár nagyobbat is, de konkrét település, intézmény vagy cél támogatására. A Megyei Jogú Városok Szövetsége egy politikai döntéseket hozó szervezet. A választások közeledtével ne egy pártpolitikát sem nélkülöző szervezetnek adjunk át 5 millió forintot, hanem a város önállóan is tud támogatni rászorulókat. Frakciónk nem a célt, hanem a megoldási formát utasítja el.

Győr, 2017. október 27.

Pollreisz Balázs
Frakcióvezető

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük