Vonják vissza az Ifi házra kiírt bontást!

Ismét közvetlenül álltunk a lakosság elé és kérdeztük meg őket a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központtal kapcsolatban. Az  épület  sorsáról kérdeztük a környéken lakókat, szinte minden lépcsőházat bejártunk, melynek feldolgozása alapján az általunk rendezett lakossági konzultáción megszavazott eredményt tükrözi, tehát azt, hogy az Ifjúsági Ház épületét meg kell tartani, fel kell újítani.

societas-gyori-ifihaz

Győri lakos? Mondja el véleményét.

Kérdőív letöltése »

Az alábbi címre várjuk a kitöltött kérdőíveket:
[email protected]

Sajtó tájékoztató:

Pusztai Patrik, a győri Societas tagja elmondta, hogy az elmúlt napokban kérdőíves felmérést végeztek az Ifjúsági Ház jövőjével kapcsolatban. Borkai Zsolt polgármester ugyan korábban megígérte, hogy kikéri az emberek véleményét ezzel kapcsolatban, de ezt a mai napig nem sikerült teljesítenie.

A mostani, nem reprezentatív felmérés eredménye ismételten alátámasztotta a Societas februári  kerekasztal-beszélgetésén elhangzottakat. Az itt lakók nagy többsége továbbra is ellenzi, hogy parkolóház épüljön a közvetlen közelükben, azt pedig felháborítónak tartják, hogy Borkai Zsolt egy személyben akar dönteni az Ifi ház sorsáról.

Mi a Societas úgy gondoljuk, hogy a mai fiataloknak szüksége van egy Ifjúsági Közösségi Térre, ahol tömörülhetnek, programokat és számukra megfelelő klubokat találhatnak. Erre a legmegfelelőbb épület jelenleg a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ, amely jelenleg már bontási engedély alatt áll.

A győri Societas a helyiek véleményére alapozva felszólítja Borkai Zsoltot és a város vezetését, hogy vonják vissza a bontási engedélyt, és inkább az Ifi ház felújításának terveit készítsék elő! A megkérdezettek szerint szükség van egy olyan közösségi térre, ahol mind az idősebb, mind a fiatalabb generáció programot találhat magának, ezért a Societas a következő napokban az utcán és a lépcsőházakban egyaránt aláírást fog gyűjteni az Ifjúsági Ház megmentéséért és felújításáért – zárta a sajtótájékoztatót Pusztai Patrik.

Győr, 2015. május 28.

Üdvözlettel:
Győri Societas

Posted in:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük